MARROC COSTA ATLANTICA

Modificacions per data:
2016_04_18
2016_04_19
2016_04_25
2016_05_09
2016_05_13

Calendari previst:
Sense decidir.
Rutes:

Bé, aquí va la primera proposta:
Baixada cap el sur “a sac”, es a dir, carretera de la costa:
Ceuta-Tanger-Asilah-Kenitra-Rabat-Casablanca-El Jadida-Oudalidia-Safi-Essaouira-Agadir-Tizni-Guelmim-TanTan (i si se podem, El Aaiun y Smara)
Retorn, una mica per l'interior:
TanTan-Tafroute-Tata-FoumZguid-Iriki-Zagora-Ouarzazate-Marrakech, i a partir d'aquí, en funció del temps que disposem, via Casablanca de nou (mes ràpida)  o vía Fez (mes lenta, ja que no hi ha autovíes)

Informació que pot ser útil:

Guia de Marroc

Turisme de Marruecos

Platjes de Marroc (El Pais)

Fotos en Ruta

A partir d'aquest punt, ja es questió de buscar i remenar, a veure per on "tirem"...

Tornar a dalt

2016_04_18: (Afagiré la data quan modifiqui quelcom, així serà més fàcil fer el seguiment)

Be, per anar fent boca…

Prego feu propostes tant de rutes com de qualsevol altra questió que us sembli be comentar,a fi de organitzar el viatge. Recordeu que em podeu enviar sugerencies al correu electrònic, o per Whatsapp.

Per exemple: Dates (Ja se que la Francis es la que ho te mes "pelut", pero es poden negociar els díes.) Que tal 20 díes? Molt? Poc?

Visites: Hi ha algún interés en veure algo en concret? Una Kasba? Un Oasis? Una població?

Kilometratje: de Ceuta a Agadir hi ha uns 950 Km. eor la costa. Si decidim arribar fins a TanTan, son uns 300 Km. més. Massa? Està bé?

La tornada, si la fem per l'interior, hem de comptar des de TanTan a Zagora uns 650 Km. inclós algún tram de pista i 900 mes fins a  Ceuta, per Ouarzazate, Marrakech, Casablanca, …

Menjars: que fem/portem/organitzem?

Ruta de "baixada"

Ruta de "pujada"

Tornar a dalt

2016_04_19:
El temps de viatge l'augmentem fins a 30 díes, per no tenir que correr. La compensació serà allargar el viatge fins a Dakhla.

La ruta de baixada la estirem fins a la antiga Villa Cisneros. Son 840 Km. més, pero son assumibles si anem amb el temps al nostre favor.

Per altra costat, em fixo que, a la ruta plantejada, em "salto" un tram de costa, entre Casablanca i Agadir, així que el modifico.

Aqui va la nova ruta de baixada

I el nou mapa:

Tornar a dalt

2016_04_25: Continuem. De Ceuta a Dakhla hi ha uns 2.000 km. O el que es el mateix, 4 diés de camí, com a mínim. Suposant que parem en algun punt de la ruta per visitar coses, menjar peix, anar a un Hammam o el que sigui, podem trigar el doble, o sigui, 8 dies.Be, anem día per día.

El dia "D" el considero el dia que sortim d'Algecires.
Així que la cosa queda:
Dia "D" menys 2: Sortim dels voltants de Barcelona els "pringats" que tenim 2.000 Km. extres per la ruta que ja coneixem.
Dia "D" menys 1: Arribem a Algecires i ens trobem amb els "gallec-algecirenys". O be sortim ja cap a Morocco, o fem nit. Depen de l'hora d'arribada. Si podem sortir el mateix día cap a la costa africana, tenim dues opcions conegudes per fer nit: Chefchauen o Asilah. També dependrà de si entrem per Ceuta o per Tànger. Hem de valorar-ho.
Dia "D": De Ceuta a Asilah hi ha poc menys de dues hores de viatge, i desde Tànger, una hora. Si ens inclinem per Chefcahuen també tenim poc més de dues hores, tant de Ceuta com de Tànger pero ens anem cap a l'interior. Sembla que la opció bona es Asilah.
En el cas de que sortim d'Algecires al dia següent, o sigui, pel matí, podem arribar a fer nit a El Jadida. Son 444 Km. que trigarem unes 6 hores en recorrer.
Tornar a dalt
2016_05_09: El primer es recopilar els punts de pernocta gracies a Odisea (Gracies, CompiCamper!)  Aqui estàn:

Camping Moulay- Bousselmam 34.8751930 / 6.2878530
>
Camping Le Ocean Bleu 33. 737296 / 7.323732

F/P Oualidia 32.735280 / 9. 0443870

Camping municipal 31.491912 / 9.0443870A partir d'aqui segons el mapa de furgoperfectes no hi ha campings, així que posem els Furgoperfectes que hi ha, però no crec que tinguem cap problema per fer nit.

F/P Imessouane 30.544554 / 9.821112 (D'aquest no hi ha mapa. Les coordenades assenyalen un punt en mig del mar)

F/P Taghazoute 30.544554 / 9.709625

F/P Chebika 28.291108 / 11.538099

F/P Dakhla 23.909027 / 15.780449Tornem amb la ruta? Ens havíem quedat, més o menys, a Al Jadida, així que seguirem direcció Sud per la R301. Trobarem Oualidia, Safi y Essaouira y trigarem, aixì, per sobre, entre quatre i sis hores.Paradeta per menjar peix fresc, veure les seves muralles portugueses, donar un bon passeig pel seu centre històric, i, si escau, a dormir. Hi ha un bon lloc a peu de platja.
175 Km. mes al Sud, tenim Agadir. Haurem de mirar que hi ha per fer/veure en aquesta ciutat.
Tornar a dalt
2016_05_13: Continuant cap el sud desde Agadir, a uns 150 Km., trobarem Guelmim y a partir d'aqui, a mà dreta, veurem Playa Blanca. Ara ja no es pot circular amb vehicles per la sorra de la platja, aixì que ens haurem de conformar amb veure-la desde la carretera que passa pel seu costat. Poc després arribarem a Tan-Tan.
Si seguim direcció sud per la N1, creurem el Parc Nacional de Khenifiss, Després arribarem a Tarfaya i des de aqui, podem optar per seguir per la carretera de la costa, fins a Foum El Oued y El Aaiun, o seguir per la N1, una mica mes a l'interior i algo més ràpida. El més lògic seria baixar per la costa y a la tornada agafar la N1. Ja ho decidirem sobre la marxa.
Des de El Aaiun, ens queden uns 500 Km. fins a  Dakhla, sempre por la carretera que segueix la costa atlàntica fins a trobar Villa Cisneros.
Una vegada feta la visita a Villa Cisneros, o Dakhla, el mateix dona,  tenim que començar a pensar en el retorn. La meva primera proposta, a falta de consensuar-la com sempre, es tirar cap el Nord fins a El Aaiun, allà desviar-nos cap a Samara, al Est, i seguir ruta fins a Foum Zguid (tenim dues rutes: Anar cap al Nord fins a Guelmim i desviar-nos després capel NordEst, fins a Tata per seguir a Foum Zguid, o be pujar fins Tiznit, al Nord, per desviar-nos després a l'Est cap a TafrouteTata i Foum Zguid. Aquesta segona ruta sembla més "turística" i la primera més "desértica", així que anem fent cabòries. Una vegada a Foum Zguid, tornem a tenir dues rutes possibles: Per Zagora, al NordEst i cap a Uarzazate, o be al Nord, cap a Ait Ben Haddou, uns 20 Km. a l'Oest de Uarzazate. Tant  si triem la primera opció com la segona, la ruta seguiría cap Marraketch (diuen que la plaça de Jemaa el Fnaa mereix un visita nocturna), atravesant l'Atlas per Tizi N'Tichka, ruta que jaa coneixem da'ltres vegades.
Tornar a dalt
Tancar finestra