Setembre del 2023 - Galicia
Galicia

Després de bastant de temps sense sortir amb la nostra furgoneta Camper, varem aconseguir "aillar" un parell de setmanes sense metges ni altres "obligacions" per poder fer un viatget. El dia 9 de Setembre sortiem de casa direcció Galicia. A migdia parem a La Almunia a dinar un menú i, després de una estona mes de carretera, a mitja tarda, ens aturem a l'area de ACs de Zamora per estirar les cames, sopar i descansar. L'area està molt plena, pero conseguim acomodar les dues furgonetes en un lloc lliure que deixa un turisme que estava aparcat.Ribagao

El diumenge, 10 de Setembre, sortim de Zamora per arribar a Galicia i, aconsellats per un bon amic, ens aturem a Verín per donar un passeig pel centre i dinar a Casa do Pulpo. Menjar excel·lent. Després de dinar enfilem carretera per dirigir-nos a Portugal, a veure si demà podem menjar un dels plats mes tipics del país. Ens aturem a la vora del riu Rabagao, en un lloc on el riu s'eixampla degut a una presa que hi ha una mica mes avall.

Dilluns ens posem en marxa després d'esmorzar, donem una volta al pantà, i trobem un restaurant especialitzat en bacallà. Reservem taula, anem a donar un altra passeig i tornem al restaurant Dias. Després de dinar, retornem a Galicia i anem a fer nit a la vora de Caldas de Muiño da Veiga. Fem una passejada fins a les Termas Outariz i a sopar i dormir.

Dimarts passarem tot el dia a les "caldas". Bany a l'aigua calenteta, i, després, anem a dinar. Anem a un retaurant que està buit i, curiosament, ens diuen que "lo tengo todo lleno". A buscar un altra. Dinem a Parrillada as Carballas. Tornem al aparcament i un "paisano" ens aconsella que, en lloc de visitar el Cañon del Sil, visitem el del Miño i, que en lloc d'anar a Vigo a menjar ostres, anem a A Guarda. Un altra bany i a sopar i dormir.

Es dimecres. Esmorzem i marxem direcció Cañon do Miño. Sembla complicat arribar. Tota la informació ens dirigeix cap al Sil. Ens aturem a dinar a un petit Bar-Restaurant a la vora de la carretera i després marxem cap a l'embarcador de Belesar. Riu MiñoQuan arribem veiem marxar el vaixell. Es l'últim viatge del dia, aixi que tindrem que fer nit per aqui i esperar a demà. Fer la reserva pel vaixell de demà sembla complicat. El viatge del matí està plé, aixi que tindrem que reservar a la tarda. Anem a dormir a l'area d'ACs de Chantada.

Dijous ens despertem, esmorzem i ens posem en marxa. Fem una bona passejada per Chantada fins l'hora de dinar. Fem un menú al centre del poble i enfilem cap a Belesar de nou. Arribem amb temps per a fer un café i al cap d'una estona, embarquem. La passejada pel riu es interessant. El guía explica singularitats de la riba i els seus petits poblets, les vinyes, els cultius, etc. Al cap de dues hores (el viatge s'ens fa una mica llarg) tornem a l'embarcador. Marxem cap a Ribadavia, a on farem nit pero pel camí fem una aturada al Mirador do Cabo do Mundo. Arribem a Ribadavia just per sopar alguna coseta, fer una partida de cartes, un GinTonic i a dormir. Demà volem anar a dinar a A Guarda.

Divendres, després d'esmorzar, sortim cap a A Guarda tal i com teniem previst. Arribem poc abans de l'hora de dinar, passejem pel poble, cerquem un restaurant i ens decidim per un que te bona puntuació a la vora del port. La casualitat fa que la Francis ensopegui amb una ex-companya de feina, que es propietaria del restaurant. Després de dinar, fem un altra passejada pel poble, i busquem un lloc per dormir. A l'altra banda del port hi ha alguna AC i ens dirigim cap allà. Aparquem, fem altra passeig per la vora del mar i, com sempre, a sopar i a dormir.
A Guarda

Dissabte fem algo de "companyerisme" amb altres ACs que han fet nit allà, i després de esmorzar marxem cap al mirador de Santa Trega, desde on es veu tot el poble, la desembocadura del riu i la riba portuguesa. Plou i fa vent. Marxem direcció nord seguint la costa i ens aturem a Baiona per dinar. Seguim el nostre viatge direcció Hío a on farem nit, pero abans ens aturem a fer algunes compres a un supermercat. Arribem a mitja tarda a CamperCar Area de Hío, a on disposem de dutxes i serveis pel vehicle. A sopar i a dormir.

Diumenge fem neteja a fons i abans de migdia sortim de l'Area després de rebre una atenció algo deficient per part del propietaris de la instalació. Anem a dinar a un famós restaurant proper. Fem un passeig per la platja i marxem cap a Portonovo a fer nit.

CatoiraAvui, dilluns, marxem cap a Catoira. Pel camí parem a fer alguna compra, i ens aturem a Porto do Carril a dinar. Arribem a Catoira a mitja tarda i aprofitem que fa bon temps per a donar un passeig fins a l'embarcador que hi a la vora de les Torres de Oeste, a on estan els vaixells vikings que utilitzen per a un festival que fan cada any. Tornem als vehicles per sopar i dormir.

Es dimarts. Marxem de Catoira, de nou ens aturem a fer alguna compra i, a migdia, parem a dinar a Muros. Després fem una petita aturada a Porto do Pindo i marxem cap a Muxía a on farem nit.

Avui, després d'esmorzar, com sempre, sortim de Muxía per seguir viatge cap al nord. Ens aturem a Malpica a dinar després de fer una passejada a la vora de la platja, a on hi ha uns quants "surferos" cercant onades. Després marxem cap a Valdoviño, perMalpica cercar un lloc a on passar la nit. Trobem un aparcament molt gran, a la vora de la platja, a on hi ha Campers i ACs aturades, pero el lloc no ens acaba d'agradar, així que marxem cap a l'altra banda de la mateixa platja, a on també hi ha Campers aturades. Dormirem aquí. Plou i fa molt de vent, i hi ha unes onades molt grans.

Dijous toca començar a marxar cap a l'Est. Abandonem Valdoviño i sortim direcció Foz, a on ens aturem a dinar. Aprofitem per buidar aigües a l'area de ACs i dinem a un restaurant proper. Pensem en aturar-nos al Camping d'Otur, pero es molt aviat, així que seguim viatge. La intenció es aturar-nos a l'àrea d'ACs de Las Hazas, a Cóbreces, a la vora de Comillas, pero està plena, així que marxem fins el Camping El Helguero, a la vora de on som. Aprofitarem per a fer dutxeta i neteja a fons.

Es divendres i aixó s'acaba... Esmorzem i marxem de Cantabria en direcció Castella. En lloc de "tirar" per autovia, decidim anar per carretera convencional, mes lenta pero a on es pot disfrutar mes dels paissatges que passarem. Parem a un petit poblet a dinar, al bell mig de la Merindad de Valdivielso, i continuem viatge direcció Tarazona. Ull, que avui es divendres i les àrees d'ACs poden estar plenes. La de Tarazona està situada a un aparcament molt gran, però només hi ha tres places per ACs que, obviament, estan ocupades. Marxem cap a Grisel, a pocs kilómetres, a on trobem un àrea ben cuidada i aprofitem per a fer nit. De moment, estem sols. A la nit arriben un parell mes d'ACs.
Grisel
Avui, aconsellats per uns del companys que han fet nit aqui, pujem fins al mirador que hi ha a la vora, a peu dels aerogeneradors, i després anem a veure el Pozo de los Aines, un gran forat format naturalment a la vora del poble. Continuem aproximant-nos a casa, pero abans ens aturarem a menjar a la vora de Saragossa. Després, ja a la tarda, només queda fer els últims kilómetres, despedir-nos dels nostres estimats companys de viatge, i arribar a casa per descansar i anotar els millors records del viatge, recopilar fotos, i... a pensar en el proper!

Powered by Cbhardware

Tancar finestra